Booking.com

Batu Kawan Central Island Park, Taman ‘MAGICAL’ Wajib Pergi.

Ewah! Macam gempak je bunyinya ye? Central Island Park kat Batu Kawan Penang ni, lokasinya di Bandar Cassia. Apa yang ‘magical’ sangat? Rasa macam ada dalam filem kisah dongeng je bila sampai, sebab cantik sangat tempatnya.

Berkeluasan hampir 25 ekar, tarikan utamanya adalah arca bunga 4 musim mewakili musim panas, musim sejuk, musim bunga & musim luruh. Taman kat sini pun cantik dengan bunga-bungaan yang pelbagai. Ambik gambar, memang cun! Ada jugak tasik buatan dimana persembahan water jet sepanjang 25m boleh kita lihat. Lagi cantik kat sini, kalau datang waktu malam. Dengan lampu-lampu led menerangi kawasan, bolehlah feeling-feeling romantis dengan pasangan! Masuk percuma guys!

Lokasi : Aspen Vision City, Lebuhraya Bandar Cassia, 14100 George Town, Penang.

Waktu Operasi : Dibuka setiap hari (10am-10pm)

Phone No. : 042275000

Link Penginapan Travel Murah

CAMERON HIGHLANDS

💥 Penginapan Bajet Bawah RM100 (Part 1)

Cekidot!  Duyong Marina & Resort Tenang Dan Mengasyikkan

💥 Penginapan Bajet Bawah RM100 (Part 2)

💥 Penginapan Apartment

💥 Penginapan Mewah / Honeymoon

💥 Hotspot Menarik Untuk Dilawati

💥 Tempat Makan Sedap

MELAKA

💥 Penginapan Bajet Bawah RM100

💥 Penginapan Homestay Sekeluarga

💥 Penginapan Hotel Mesra Famili

💥 Penginapan Tepi Pantai

💥 Hotspot Menarik Untuk Dilawati

💥 Tempat Makan Sedap

TEMPAT LAIN

💥 Penginapan Bajet LANGKAWI

💥 Penginapan Bajet PORT DICKSON

💥 Penginapan Bajet PENANG

💥 Resort Menarik CHERATING

💥 Resort Menarik PULAU PANGKOR

💥 Water Chalet Di Malaysia

💥 Theme Park Di Malaysia

IKUT NEGERI

💥 Kedah

💥 Perak

💥 Selangor

💥 Penang

💥 Negeri Sembilan

💥 Melaka

💥 Johor

💥 Pahang

💥 Terengganu

💥 Kelantan

KOMEN FACEBOOK

TINGGALKAN KOMEN

Masukkan komen anda!
Masukkan nama anda

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.