Booking.com

Dining In The Dark, Rasai Pengalaman Unik Makan Dalam Kegelapan.

Dining In The Dark, sebuah restoran di KL yang menawarkan pengalaman unik, makan dalam ‘total darkness’. Tiada sedikit sinaran cahaya pun yang akan dapat anda lihat. Penggunaan telefon bimbit & kamera adalah tidak dibenarkan sama sekali. Maka, anda akan bergantung sepenuhnya kepada deria yang lain. Boleh bayangkan tak, makan dalam gelap?

Sesampai je anda kat restoran, anda akan disambut oleh pelayan yang tidak mempunyai daya penglihatan. Pelayan ni lah yang akan guide anda di sepanjang anda di sini. Kagum kan? Anda akan diberi penutup mata, sedikit ‘welcome drink’, & satu simple game untuk memberikan gambaran macam mana suasana di sepanjang makan malam anda nanti.

Sebelum bermula, anda akan diberikan penerangan sikit. Dan untuk menu, restoran akan perbaharui menu setiap 3 bulan. Masa nil ah anda kena bagitahu pelayan kalau anda ada apa-apa request atau jika anda alergik, contohnya tanpa alcohol, taknak daging separuh masak atau taknak kacang dalam makanan. Di akhir nanti, diorang akan suruh anda teka apakah bahan-bahan utama dalam makanan yang anda makan tu. Teruja jugak kan, sambil makan, sambil main teka-teka. Lepas tu, bermulalah pengalaman menarik anda kat situ. Dari masuk dewan makan, sehingga keluar, meraba-rabalah anda cari mana sudu, mana garfu, mana gelas, mana makanan. Di situlah terdapatnya pengalaman yang menyeronokkan.

Cekidot!  Nasi Goreng Gila Kegilaan Ramai

Macam mana? Bunyi macam seronok & rare betul kan? Untuk siapa-siapa yang nak try pengalaman yang cukup unik ni, bolehlah buat plan ke Dining In The Dark. Sekarang, mereka tengah buat promo, 5% untuk setiap pembelian, dan dapat free merchandise pulak. Jom. Bukan selalu pun dapat pengalaman menarik macam ni.

Dining In The Dark KL

Dining In The Dark KL

Link Penginapan Travel Murah

CAMERON HIGHLANDS

💥 Penginapan Bajet Bawah RM100 (Part 1)

💥 Penginapan Bajet Bawah RM100 (Part 2)

💥 Penginapan Apartment

💥 Penginapan Mewah / Honeymoon

💥 Hotspot Menarik Untuk Dilawati

💥 Tempat Makan Sedap

MELAKA

💥 Penginapan Bajet Bawah RM100

💥 Penginapan Homestay Sekeluarga

💥 Penginapan Hotel Mesra Famili

💥 Penginapan Tepi Pantai

💥 Hotspot Menarik Untuk Dilawati

💥 Tempat Makan Sedap

TEMPAT LAIN

💥 Penginapan Bajet LANGKAWI

💥 Penginapan Bajet PORT DICKSON

💥 Penginapan Bajet PENANG

💥 Resort Menarik CHERATING

💥 Resort Menarik PULAU PANGKOR

💥 Water Chalet Di Malaysia

Cekidot!  Rainbow Paradise Beach Resort, Mencari Ketenangan di Penang

💥 Theme Park Di Malaysia

IKUT NEGERI

💥 Kedah

💥 Perak

💥 Selangor

💥 Penang

💥 Negeri Sembilan

💥 Melaka

💥 Johor

💥 Pahang

💥 Terengganu

💥 Kelantan

KOMEN FACEBOOK

TINGGALKAN KOMEN

Masukkan komen anda!
Masukkan nama anda

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.