Booking.com

Temple Tree Resort, bagai Berada di Zaman Tanah Melayu Dahulu Kala.

Di tengah Pulau Langkawi, anda dapat merasakan pengalaman yang unik kalau menetap di Temple Tree resort ni. Walaupun cuma 10 minit dari lapangan terbang, dan dekat dengan Pantai Chenang yang hapenning tu, sebaik melangkah masuk ke resort ni, anda akan terasa bagai merentas masa ke zaman Tanah Melayu. Dipenuhi dengan keunikan unsur sejarah, anda takkan percaya bahawa unit-unit di sini adalah rumah asli berumur antara 70 hingga 100 tahun yang dipindahkan dari serata negara!

Ada 20 unit bilik & villa di Temple Tree Resort ni. Anda boleh pilih mengikut kesesuaian samada nak menginap di unit bilik, ataupun keseluruhan villa yang boleh memuatan maksima 18 orang sekaligus. Setiap unit mempunyai nama tersendiri yang melambangkan keunikannya seperti Rumah Johor, Rumah N.Sembilan, Rumah Penang & Rumah Kolonial. Walaupun dari luarannya, unit ini dipelihara dengan kondisi asalnya, hiasan dalaman adalah berkonsepkan tradisi tapi moden. Ada juga unit yang mempunyai bath tab berkonsepkan kayu, ala-ala spa persendirian. Terdapat 2 swinmming pool kat sini, sesuai untuk melihat sunset ataupun sunrise dengan pemandangan cukup indah. Keseluruhan resort memang cantik, unik dan paling penting, menenangkan. Layanan perkeja kat sini pun dikatakan cukup ramah.

@jelajahmaya

Temple Tree, ##Langkawi Bagai berada di zaman Tanah Melayu dahulu. ##jelajahmaya ##travel ##cuticutimalaysia ##homestaymurah

♬ original sound – Jelajah Maya

Bermula dari RM565 satu malam, memang berbaloi untuk anda stay kat sini kalau datang ke Langkawi ni. Bagai melawat sebuah tapak bersejarah, anda dapat ketenangan yang diinginkan di samping dekat saja nak melawat tempat-tempat menarik kat Langkawi tu. Percutian idaman sangat kan?

Temple Tree Resort

Temple Tree Resort

Link Penginapan Travel Murah

CAMERON HIGHLANDS

💥 Penginapan Bajet Bawah RM100 (Part 1)

💥 Penginapan Bajet Bawah RM100 (Part 2)

💥 Penginapan Apartment

💥 Penginapan Mewah / Honeymoon

💥 Hotspot Menarik Untuk Dilawati

💥 Tempat Makan Sedap

MELAKA

💥 Penginapan Bajet Bawah RM100

💥 Penginapan Homestay Sekeluarga

💥 Penginapan Hotel Mesra Famili

💥 Penginapan Tepi Pantai

💥 Hotspot Menarik Untuk Dilawati

💥 Tempat Makan Sedap

TEMPAT LAIN

💥 Penginapan Bajet LANGKAWI

💥 Penginapan Bajet PORT DICKSON

💥 Penginapan Bajet PENANG

💥 Resort Menarik CHERATING

💥 Resort Menarik PULAU PANGKOR

💥 Water Chalet Di Malaysia

💥 Theme Park Di Malaysia

IKUT NEGERI

💥 Kedah

💥 Perak

💥 Selangor

💥 Penang

💥 Negeri Sembilan

💥 Melaka

💥 Johor

💥 Pahang

💥 Terengganu

💥 Kelantan

KOMEN FACEBOOK
Cekidot!  Villa Have2 Bukan Sekadar Untuk Golongan Kayangan

TINGGALKAN KOMEN

Masukkan komen anda!
Masukkan nama anda

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.