Booking.com

Temple Tree Resort, bagai Berada di Zaman Tanah Melayu Dahulu Kala.

Di tengah Pulau Langkawi, anda dapat merasakan pengalaman yang unik kalau menetap di Temple Tree resort ni. Walaupun cuma 10 minit dari lapangan terbang, dan dekat dengan Pantai Chenang yang hapenning tu, sebaik melangkah masuk ke resort ni, anda akan terasa bagai merentas masa ke zaman Tanah Melayu. Dipenuhi dengan keunikan unsur sejarah, anda takkan percaya bahawa unit-unit di sini adalah rumah asli berumur antara 70 hingga 100 tahun yang dipindahkan dari serata negara!

Ada 20 unit bilik & villa di Temple Tree Resort ni. Anda boleh pilih mengikut kesesuaian samada nak menginap di unit bilik, ataupun keseluruhan villa yang boleh memuatan maksima 18 orang sekaligus. Setiap unit mempunyai nama tersendiri yang melambangkan keunikannya seperti Rumah Johor, Rumah N.Sembilan, Rumah Penang & Rumah Kolonial. Walaupun dari luarannya, unit ini dipelihara dengan kondisi asalnya, hiasan dalaman adalah berkonsepkan tradisi tapi moden. Ada juga unit yang mempunyai bath tab berkonsepkan kayu, ala-ala spa persendirian. Terdapat 2 swinmming pool kat sini, sesuai untuk melihat sunset ataupun sunrise dengan pemandangan cukup indah. Keseluruhan resort memang cantik, unik dan paling penting, menenangkan. Layanan perkeja kat sini pun dikatakan cukup ramah.

Cekidot!  Langkawi Lagoon Beach, Resort Terkemuka Dengan Private Beach Sendiri

Bermula dari RM565 satu malam, memang berbaloi untuk anda stay kat sini kalau datang ke Langkawi ni. Bagai melawat sebuah tapak bersejarah, anda dapat ketenangan yang diinginkan di samping dekat saja nak melawat tempat-tempat menarik kat Langkawi tu. Percutian idaman sangat kan?

Temple Tree Resort

Temple Tree Resort

HOTEL RESORT HOMESTAY MURAH

Cameron Highlands

10 Penginapan Murah Sekitar Cameron Highlands Bawah RM100

Lagi 10 Penginapan Murah Sekitar Cameron Highlands Bawah RM100

10 Penginapan Honeymoon Sekitar Cameron Highlands

10 Apartment Selesa Sekitar Cameron Highlands

Senarai Tempat Menarik Sekitar Cameron Highlands

Tempat Makan Menarik Sekitar Cameron Highlands


Melaka

10 Penginapan Murah Sekitar Melaka Bawah RM100

10 Homestay Dengan Swimming Pool Sekitar Melaka

Pilihan Hotel Mesra Famili Sekitar Melaka

10 Penginapan Menarik Tepi Pantai Sekitar Melaka

Senarai Tempat Menarik Sekitar Melaka

Tempat Makan Menarik Sekitar Melaka


Langkawi

10 Penginapan Murah Sekitar Pulau Langkawi Bawah RM100

Menarik Juga

10 Hotel Terapung Water Chalet Ohsem Malaysia

Cekidot!  Hotel De Art yang Insta-worthy di i-City, Shah Alam.

Lebih 30 Theme Park Seluruh Malaysia

KOMEN FACEBOOK

TINGGALKAN KOMEN

Masukkan komen anda!
Masukkan nama anda

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.